News
KOÇAK FARMA WAS IN FRANKFURT EXPOSITION

FRANKFURT-Tıbbın birçok alanına yönelik ilaç üretimi gerçekleştiren, özellikle kadın-doğum, üroloji, göğüs hastalıkları (tüberküloz), kardiyoloji, onkoloji ve genel sağlığın korunmasına yönelik ürünler üzerine yoğunlaşan Koçak Farma'nın Frankfurt Dünya İlaç Fuarı'nda ki standının açılışına Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Dr. Saim Kerman, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdür Yardımcıları Ercan Şimşek ve Güven Arttıran, Türkiye İlaç Sanayicileri Derneği Başkanı Eczacı Cengiz Celahir, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Araman, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden Hüseyin Yılmaz, Koçak Farma Yönetim Kurulu Başkanı Ender Koçak, Koçak Farma CEO'su Hakan Koçak ve Koçak Farma Pazarlama Direktörü Cem Koçak katıldı.

BAŞARI İLE TEMSİL EDİYORLAR
Türkiye'de onkoloji ilaçları üreten çok az firmanının olduğunu ve Koçak Farma'nın bu firmalardan bir olduğuna değinen Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Dr. Saim Kerman, Koçak Farma'nın stant açılışında yaptığı konuşmada, "Ülkemizde çağın hastalığı olan kanseri önleme ilaçları çok az kullanılmasına rağmen satışlar, kamu ekonomisine çok büyük katkılar sağlıyor. Koçak Farma'ya ve çalışanlarına emeklerinden ötürü teşekkür ederim. Türkiye'den fuara 8 firmamız katılmaktave bu fuarda ilaçlarını sergilemektedir. Katılan bütün firmaları tek tek ziyaret ederek görüşmeler yaptık. Bu firmalar ülkemizi başarı ile temsil etmektedir" dedi.

TÜRK İLAÇ SANAYİSİNİN BAŞARISI
Türkiye İlaç Sanayicileri Derneği Başkanı Eczacı Cengiz Celahir ise Koçak Farma'yı ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Türkiye ilaç sanayisinin kalitesi ve kapasitesi ile AB'yi zorlayan, Amerika kapılarında ihracat şansı arayan çok ciddi bir konuma gelmiştir. Türk ilaç sanayisinin tarihsel gelişimi büyük bir başarı öyküsüdür. Türkiye'nin dünya genelinde sektörde bu noktalara gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim'' dedi.

YERLİ İLAÇ VE HAMMADDE
1971 yılında kurulan Koçak Farma CEO'su Hakan Koçak, Frankfurt'ta düzenlenen Dünya İlaç Fuarı'nın sektörel önemini ve Türkiye'de ki ilaç sektörü hakkında genel değerlendirmelerde bulundu. Koçak; ''Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş., bu sene 40. Yılını kutluyor. Koçak Farma, geçen 40 yıllık süreçte Türk İlaç Sanayi'nin lokomotif kuruluşlarından biri haline gelmiş ve bugün dokuz yüzü aşkın çalışanı ve iki yüzü aşkın ilaç çeşidi ve ilaç hammaddesi üretimi ile Türk İlaç Sektörüne ve Türk Tıbbı'na büyük katkıları olmuştur.Koçak Farma, Türkiye genelinde 11 Bölge Müdürlüğü ve 400 kişilik satış ekibi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Firmaya ait 2 üretim tesisinde ilaç ve ilaç hammaddesi üretilmekte olup, ilaç üretimi 2000 yılından itibaren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmete giren 45.000 m² kapalı alanlı modern ilaç üretim tesislerinde devam etmektedir. Koçak Farma, ürettiği ilaç ve ilaç hammaddelerini birçok ülkeye ihraç etmekte; yerli ve yabancı firmalar için fason üretim yapmaktadır. Şirketin vizyonu yıllar boyunca edindiği tecrübe ve bilgi birikimini ihracat ve fason üretim olarak yerli ve yabancı firmalarla paylaşmaktır" dedi.

AVRUPA İLE AYNI SEVİYEDE
Kaliteyi bir yaşam biçimi olarak değerlendiren Koçak Farma CEO'su Hakan Koçak, Dünya Sağlık Örgütü standartlarında ve GMP (İyi Üretim Uygulamaları Sertifikası) kurallarına uygun olarak üretim yapmaktadır. Firma kalite ve çevre politikalarını DIN EN ISO 9001:2000 ve DIN EN ISO 14001:1996 sertifikaları vardır. Koçak Farma ilaç üretim tesisleri 2005 Eylül ayında Avrupa Birliği Otoriteleri tarafından denetlenmiş ve firmanın Avrupa Birliği, PIC/S (Farmasötik Denetleme Anlaşması ve Farmasötik Denetleme Kooperasyon Tasarısı) üye ülkeleri ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından istenilen GMP (İyi Üretim Uygulamaları) kurallarına uygun olarak üretim yaptığı onaylanmıştır. Bu onaya istinaden alınan Avrupa Birliği GMP uygunluk sertifikası ile Koçak Farma, Avrupa Birliği ve PIC/S ülkelerine farmasötik ürün ihracatı yapma izni almış ve ülkemizin ihracatına ve Avrupa Birliği ile entegrasyon sürecine katkıda bulunan öncü Türk firmalarından biri olmuştur. Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. sürekli mevcut ve yeni ürünlerini geliştirmeye yönelik Ar-Ge faaliyetleriyle, açık ve etkili iletişimi benimseyen yenilikçi ve çevreye saygılı yönetim anlayışı ile 21. yüzyıla süratle ayak uydurmaktadır. Türkiye'deki ilk Onkoloji üretim tesislerine sahip olan Koçak Farma, Avrupa Birliği GMP uygunluk sertifikasına sahiptir. Bu nedenle Avrupa'da ki ilaç üreticileri ile aynı seviyeye gelmiştir. Böylece bu belge ile Avrupa Birliği'ne üye bütün ülkelere ürünlerinin ihracat yapmaktadır. Bunun yanı sıra eski Rus Cumhuriyetlerine, Avustralya ve Güney Kore'ye onkoloji ve diğer ürünlerinin ihracatını yapmaktadır. Ayrıca alanında lider Avrupa firmalarıyla Ar-Ge ve üretim alanında da birçok işbirliği yapmaktadır. Belirtmek isterim ki NATO ve BM'in olağanüstü durumlarda ilaç ihityacı olduğunda ihtiyaca haiz ürünlerinde kısa sürede Koçak Farma tarafından tedarik edilmesi söz konusudur" dedi.

"İHRACAT ÜSSÜ OLMAK İSTİYORUZ"
Koçak Farma'nın ürettiği tüm ürünlerin mükemmeliyetini GMP standartları ile tüketicilere emniyet ve güvenlik çerçevesinde sunmak ve daha da gelişebilmek için aradc hakkında genel değerlendştırmak ve üstün bir gayret ile çalıştıklarını kaydeden Hakan Koçak, "Koçak Farma olarak sadece Türkiye'de değil, dünya çapında global bir firma olmak istiyoruz. Uluslar arası arenada bir Ar-Ge merkezi ve ihracat üssü olmak istiyoruz. Bu nedenle, güçlü ve insancıl bir yönetim anlayışı bağlanımda yükselmeyi hak eden herkese fırsat vermek ve çalışanlarımız arasındaki takım ruhunu sürekli geliştiriyoruz. Geçen sene Paris'te düzenlenen Dünya İlakaç Sektörüne ve Türk Tıbbı'na büyük katkç Fuarı'na ilk defa katılmıştık. Bu sene ise ilk defa Frankfurt'ta düzenlenen Dünya İlaç Fuarı'nda ürünlerimizi küresel bir köy diye nitelendirdiğimiz bu ortamda sergileyerek Türkiye'nin ilaç üretiminde dışa bağımlı olmadığını, başta anti-kanser ilaçları ve organ naklinden sonra kullanılan ilaçlar olmak üzere 200'ün üzerinde ilaç ve ilaçlar için hammadde üretiminin Türkiye'de Koçak Farma tarafından üretildiğini kanıtladık'' dedi.